Oproep: Haal je juridische vaccinatie op 15 oktober 2015

Full-service dienstverlener Certa Legal is sinds 1 juli 2013 ook gevestigd in Almere. Wij ondersteunen u graag in al uw juridische zaken en bieden onder meer de volgende diensten aan: advocatuur, projectmatige inzet van juristen, fiscaal juridisch advies, credit management, legal in- & outsourcing. Certa Legal is uw ideale partner voor al uw juridische zaken. Een partner die zelf ondernemer is en daarmee oog heeft voor het ondernemerschap, die zakelijk en flexibel is, informeel en transparant werkt zonder enige concessie aan de kwaliteit te doen. Graag nodigen wij u uit om tijdens het seminar ‘Voorkomen is beter dan genezen’ nader met ons kennis te maken.

Voorkomen is beter dan genezen

Ondanks dat de economische omstandigheden in Nederland beter lijken te worden, zijn faillissementen nog steeds aan de orde van de dag. Op wat voor manier dan ook krijgt iedereen er vroeg of laat wel mee te maken. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op dit gebied is dan ook van groot belang. Daarom bespreken wij graag een aantal recente ontwikkelingen met betrekking tot faillissementen tijdens ons seminar op onze locatie in Almere. Hierbij zullen de volgende onderwerpen aan de orde zullen komen.

Een succesvolle doorstart: bestaat er een ultieme aanpak?

Dat een faillissement niet in alle gevallen een definitief einde hoeft te betekenen, maar dat dit soms tot een doorstart van een onderneming kan leiden, is bekend. De pre-pack regeling kan de kans op een doorstart vergroten. Sinds deze regeling in 2011 in Nederland is geïntroduceerd, zijn er echter  voor- en tegenstanders. Vanwege de zeker niet onomstreden toepassing daarvan (waaronder recent bij Estro en Heiploeg) blijft de discussie levendig. Wat is nu de laatste stand van zaken en is de pre-pack regeling wel zo mooi als deze lijkt?

(ver)Huurder failliet? En nu?

V&D balanceerde op de rand van de afgrond en vroeg een huuroffer aan haar verhuurders. Wat kunnen deze verhuurders als hun huurder mogelijk failliet gaat? Wat zijn de (financiële) gevolgen indien uw huurder of verhuurder failliet gaat?

Is het ziekenhuis nu zelf de patiënt?

Waar eerder al moest worden geaccepteerd dat ook banken failliet kunnen gaan, is het volgende instituut aan de beurt: het ziekenhuis. Na het faillissement van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse is gebleken dat een ziekenhuis ook niet meer onaantastbaar is. Hoe moet met een dergelijk faillissement worden omgegaan en wat zijn de gevolgen en de complicaties hiervan?

Certa Legal organiseert op 15 oktober 2015 een seminar over deze onderwerpen in het auditorium van Places to Work in Almere.

Locatie:
Auditorium van Places to Work

Adres: Wisselweg 33, 1314 CB Almere
Parkeren kan op het parkeerterrein van Places to Work. Ook is de locatie goed met het openbaar vervoer te bereiken.

Programma:
Ontvangst vanaf: 14:30 uur
Aanvang: 15.00 uur
Pauze: 16.00 uur
Deel 2: 16.15 uur
Napraten en borrel: 17.00 uur