Insolventierecht

Insolventierecht

Bij insolventierecht denkt men meestal aan een faillissement. Op zich een begrijpelijke gedachte, toch klopt dit maar half. Het insolventierecht reikt namelijk verder dan het faillissement alleen. Het heeft bijvoorbeeld ook betrekking op de vraag hoe een faillissement kan worden voorkomen. De insolventierechtspecialisten van Certa Legal worden veelvuldig door de rechtbank benoemd tot curator in faillissementen en tot bewindvoerder bij surseances van betaling. Deze expertise kan echter ook op andere terreinen worden ingezet.

 

Tijdig optreden

Certa Legal biedt advies en bijstand in alle situaties waarin een bedrijf insolvabel dreigt te worden. Onze insolventierechtspecialisten maken een analyse van de juridische structuur van het bedrijf en voeren zo nodig een herstructurering door. We maken een plan voor schuldsanering en bekijken de mogelijkheden van tijdige surseance. Ook onderzoeken we de mogelijkheden van een doorstart of een crediteurenakkoord. Een tijdig en deskundig optreden kan de redding van een bedrijf betekenen.

Crediteuren

Niet alleen bedrijven die zelf insolvabel dreigen te worden, hebben te maken met insolventierecht. Iedere ondernemer krijgt vroeg of laat wel een keer te maken met een klant, debiteur of zakenrelatie die failliet dreigt te gaan. Een verstandig ondernemer is op dit soort zaken voorbereid en laat zich tijdig adviseren. De insolventierechtspecialisten van Certa Legal kennen de rechten van een crediteur en weten of en hoe een vordering te verhalen valt op achterliggende partijen als bestuurders, commissarissen of aandeelhouders.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Bestuurdersaansprakelijkheid verdient speciale aandacht binnen het insolventierecht. Veel bestuurders zijn zich er niet van bewust in hoeverre ze verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor beslissingen uit het verleden die op dat moment noodzakelijk en juist leken. Maar wanneer een onderneming failliet gaat, bestaat de mogelijkheid dat bestuurders, commissarissen, aandeelhouders en eventuele andere betrokken partijen aansprakelijk worden gehouden en in privé worden aangesproken. De insolventierechtspecialisten van Certa Legal adviseren bestuurders over de risico’s die zij hiertoe lopen en staan ze waar nodig in procedures bij.

Onze Insolventierechtadvocaten

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.