Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht raakt de kern van iedere onderneming. Het bepaalt het speelveld van aandeelhouders, bestuurders, commissarissen en werknemers en de wijze waarop zij met elkaar om moeten gaan. De ondernemingsrechtpraktijk van Certa Legal bestaat uit drie specialisaties: M&A, corporate litigation en corporate governance.

M&A

Onze fusie- en overnameadvocaten weten wat het betekent om een transactie te begeleiden, van het tekenen van een intentieverklaring tot een closing. Zij kennen de risico’s die er altijd zijn, bij elke transactie en vertalen die in concrete adviezen. Daarbij verliezen zij het doel van de transactie nooit uit het oog. Juridische wijsheid is niet het doel, wel de synergievoordelen of soms de noodzaak die aan een transactie ten grondslag liggen.

Corporate litigation

Hetzelfde geldt voor de specialisten die procederen bij de rechtbank en Ondernemingskamer. Zij zijn thuis in de verschillende procedures die er zijn om een doel te bereiken en procederen daarin zowel voor aandeelhouders als voor bestuurders en commissarissen. Een goede juridische analyse van zaken is van belang. Nog belangrijker vinden wij dat onze cliënten het doel bereiken dat ze voor ogen hebben met het starten van een procedure of juist met het voorkomen daarvan.

Corporate governance

Bij elk besluit dat wordt genomen door het bestuur, of juist door commissarissen of aandeelhouders, moet het belang van de onderneming voorop staan en van alle daarbij betrokkenen. Dat is niet eenvoudig. Die belangen lopen vaak uiteen omdat de betrokkenheid bij de onderneming van de een van kortere duur is dan van de ander. De advocaten van Certa Legal zijn vertrouwd met dat spanningsveld en adviseren hun cliënten daar dagelijks over.

Onze Ondernemingsrecht advocaten

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.