Fiscaal Recht

Fiscaal Recht

Vanuit jarenlange ervaring bij internationale advies- en advocatenkantoren bieden de fiscalisten van Certa Legal oplossingen voor ondernemers in de inkomsten- en vennootschapsbelastingsfeer. Onze fiscalisten adviseren over nationale en internationale fusies en overnames en een breed scala aan tax planning mogelijkheden. Daarnaast hebben onze fiscalisten veel ervaring met de advisering van vermogende particulieren en goed doel stichtingen. De fiscale adviseurs van Certa Legal hebben een sterke focus op de internationale sport, media en entertainment wereld. Vanuit dat specialisme is Certa Legal de ‘huisadviseur’ van vele internationale top acts. Voor internationale vraagstukken heeft Certa Legal een netwerk van internationaal opererende belastingspecialisten. De fiscalisten werken nauw samen met de andere praktijkgroepen binnen Certa Legal.

De fiscalisten van Certal Legal krijgen regelmatig te maken met (onder andere) de volgende vraagstukken.

  • Advisering over en opzetten van internationale ondernemingsstructuren voor internationaal opererende artiesten. In samenwerking met adviseurs uit ons internationale netwerk zetten we een efficiënte ondernemings- en contractenstructuur op voor de verschillende aspecten van de onderneming van een artiest, waarbij tevens de contracten met derden, zoals endorsement deals en overeenkomsten met platenmaatschappijen, worden uit onderhandeld.
  • Advisering en begeleiding van sporters en sportorganisaties zoals voetbalclubs, waaronder het uit onderhandelen van arbeidscontracten en transfer contracten.
  • Advisering over en begeleiding van de omzetting van samenwerkingsverbanden (maatschap, VOF) in een andere rechtsvorm (BV, NV, coöperatie) waarbij de focus ligt op een fiscaal neutrale transactie. Behalve het indienen van de verzoeken aan de belastingdienst begeleiden wij het project van begin tot eind en sturen we, waar nodig, de andere betrokken partijen (zoals de notaris) aan.
  • Het voeren van bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures over verschillende loon-, inkomsten- en vennootschapsbelastingaspecten, waaronder de fiscale aspecten van arbeidsrelaties, truststructuren, winstbepaling, internationale gegevensuitwisseling.
  • Advisering over en begeleiding van (internationale) fusies/splitsingen en overnames, waaronder de fiscaal neutrale begeleiding van (grensoverschrijdende) fusies en opstellen van / onderhandelen over de overnamecontracten.
  • Advisering en begeleiding van start-ups ten aanzien van onder meer de fiscale aspecten van financieringsstructuren, werknemersparticipaties en fiscale faciliteiten zoals de Innovatiebox.
  • De aangiften inkomsten- en vennootschapsbelasting voor onze cliënten.

Onze Fiscalisten

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.