Intellectueel eigendomsrecht

Intellectueel eigendomsrecht

Ere wie ere toekomt. Als het intellectueel eigendomsrecht een slogan zou behoeven, zou dit een goede zijn. Het intellectueel eigendomsrecht kent talloze toepassingen die erin voorzien dat niemand zomaar aan de haal kan gaan met wat een ander heeft bedacht. Een en ander moet dan wel goed zijn vastgelegd. De intellectueel eigendomsrechtspecialisten van Certa Legal waarborgen de rechten van de bedenker en treden waar nodig in rechte op wanneer deze met voeten worden getreden.

 

Vruchten van de geest

Volgens Van Dale is intellectueel eigendomsrecht hetzelfde als auteursrecht, maar dat is slechts ten dele waar. De praktijk van het intellectueel eigendomsrecht beslaat alle mogelijke vruchten van de geest. Niet alleen een evident creatief product als een website of logo behoort de bedenker toe, ook formats, diensten en modellen kunnen beschermd worden – en behoren dat te worden. Opdat de juiste partij niet alleen de eer toekomt, maar ook het rendement.

Proactief ondernemerschap

Certa Legal gelooft in proactief ondernemerschap. Het tijdig registreren en beschermen van intellectueel eigendommen is hier onlosmakelijk mee verbonden. Onze specialisten denken met ondernemers mee over de noodzaak en raadzaamheid om bepaalde dingen vast te leggen op het gebied van auteursrecht, merkenrecht, modellenrecht, portretrecht, reclamerecht, product-/conceptbescherming en domeinnamen. In voorkomende gevallen verlenen we graag juridische ondersteuning, maar liever voorkomen we dat het zover komt.

Onze Intellectueel eigendomsrecht advocaten

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.