ICT & E-commerce

Het werkgebied ICT & E-Commerce heeft ongekende sterke ontwikkelingen doorgemaakt en wij zitten pas aan het begin van deze ontwikkeling waarvan de snelheid alleen nog maar zal toenemen. Een interessante sector om ons in vast te bijten als Challenger. Certa Legal Advocaten heeft zich de afgelopen jaren dan ook gespecialiseerd in deze sector als een van haar belangrijke aandachtsgebieden en daarin uitstekende expertise en ervaring opgebouwd.

Informatievoorziening

Bij grotere IT projecten vormt het functioneel ontwerp de basis van het te bouwen systeem. Afstemming tussen de bouwer (onderzoek verplichting) van het systeem en de opdrachtgever (informatievoorziening) is essentieel voor het welslagen. Bij conflicten over de uitvoering of het functioneren van het systeem komt dit in rechte zeer regelmatig aan de orde. Zeer bepalend voor de uitkomst is begrip van de materie en ervaring met soortgelijke procedures.

Legal Project Management

Een IT project is een samenstel van civielrechtelijke contracten met veelal zeer grote belangen. De bewaking van nakoming, bevoegdheid tot afwijkende of aanvullende afspraken, oordelen over de (juridische) gevolgen van wijzigingen, etc. dient optimaal geregeld te zijn. De advocaten van Certa Legal bieden hiervoor het Legal Project Management aan waarbij de juridische back up van IT projecten geborgd is.

Intellectueel Eigendom

IT projecten zijn feitelijk investeringen in complexe technologie, zeer vertrouwelijke bedrijfsinformatie, cruciale (administratieve) processen noem maar op. Veel juridische geschillen gaan over de vraag aan wie de (IE) rechten van codes, informatie, technologie, etc. toebehoort. Onze I.E. specialisten hebben zich hierin verdiept en komen tijdig met de juiste antwoorden op deze vragen.

Onze ICT & E-Commerce specialisten

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.