Startups

Wij hebben ruime ervaring in het adviseren over startups, voor zowel investeerders en startups als voor corporates of overheden die naar samenwerking zoeken met startups. Wij zijn pioniers op dit vlak in Nederland, het eerste kantoor dat zich hierin heeft gespecialiseerd en zijn onder andere sponsor van Startupbootcamp. Wij hebben veel kennis van de sector en zijn daarin niet alleen actief als advocaat, maar ook als advisory board member, gastspreker, mentor en soms als investeerder.

Wij kennen de wereld van de startups van binnenuit en adviseren onze klanten niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Zo werken we samen met de beste kantoren in Silicon Valley, Berlijn en Engeland. Wij kennen de best practices in de markt, de do’s en don’ts en beschikken over een ruim netwerk om buiten onze juridische expertise de juiste partijen te betrekken bij de groei van onze klanten.

Hoe financier ik mijn startup?

Financiering van een startup vindt meestal eerst plaats met geld van familie en vrienden, waarna angel investors en weer later investeringsmaatschappijen (VC’s) en soms banken in beeld komen. We kunnen adviseren in elk stadium, van de seedfase tot de meer volwassen fase en tot exit. Wij hebben meer dan 60 investeringen begeleid van startups, in al die verschillende fases. Wij hebben gevoel bij de de waarderingen die gangbaar zijn in de verschillende fases en begrijpen wat de financiering van een startup inhoudt en welke factoren daarbij een rol spelen. Wij kunnen actief meehelpen met het zoeken naar investeerders als matchmakers.

We groeien en hebben mensen nodig. Aandelen of salaris?

Het vinden van de juiste mensen om de startup tot een succes uit te laten groeien, is de uitdaging van elke founder. Wij adviseren over de meest actuele vormen van personeelsparticipaties, van certificaten en aandelen, tot opties en stock appreciation rights. Wij begrijpen de taal van leavers en vesting en kunnen daarover zowel vanuit juridisch als fiscaal perspectief adviseren.

Wat mogen we met onze user data doen?

Het verkrijgen van data staat centraal in het businessmodel van vrijwel elke tech startup. Wat je met die data mag en kan doen en wat niet is van groot belang, vanuit zowel de invalshoek van privacy als wat de echte waarde van de startup is. Wij adviseren over het opstellen van privacy terms, terms of use, maar net zo belangrijk meer vanuit strategische invalshoek hoe met data om te gaan. Hoe om te gaan met data hangt onlosmakelijk samen met hoe om te gaan met intellectuele eigendomsrechten. Het vanaf de start goed structureren en managen van intellectuele eigendomsrechten en datastromen is essentieel voor het bouwen aan een succesvolle startup.

Ons Startup Team

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.