Vastgoed

Certa Legal heeft een open oog voor de ontwikkelingen die deze sector doormaakt en voor de juridische consequenties die daarmee samenhangen. Als trusted partner denken wij mee en bedenken creatieve oplossingen. Wij kijken verder dan de standaardcontracten en leren zelf ook van de problemen die wij voor onze vastgoedcliënten trachten op te lossen. Wij zijn daarom in staat om betere contracten voor onze cliënten op te stellen, die daarmee beter de toekomst tegemoet kunnen gaan.

Enkele voorbeelden van onze werkzaamheden in de vastgoedsector zijn:

  • Grondaankoop (nog niet geleverd) door een ontwikkelaar met de verplichting tot het betalen van een reserveringsvergoeding, terwijl de gewenste bestemmingswijziging niet komt en de marktontwikkeling die ook niet rechtvaardigt. In de overeenkomst is hiermee geen rekening gehouden. Certa Legal adviseert u over ‘hoe nu verder’.
  • Er is een exploitatieovereenkomst tot stand gekomen tussen een ontwikkelaar en een gemeente waarbij beide partijen kosten maken (grondverwerving bijvoorbeeld) terwijl als gevolg van de marktontwikkelingen de bouwplannen die voor de inkomsten moeten zorgen niet van de grond komen. Wat de mogelijkheden zijn, daar denkt Certa Legal graag met u over mee.
  • Een woningcorporatie neemt deel in een groot samenwerkingsverband voor een grootschalige gebiedsontwikkeling en heeft al veel gronden verworven. De grootschalige gebiedsontwikkeling wordt aanzienlijk minder grootschalig en wordt ernstig vertraagd. Over hoe de schade beperkt kan worden heeft Certa Legal wel zijn ideeën.
  • Na aankoop van een pakket huurwoningen blijken grote huurachterstanden te bestaan. Certa Legal adviseert wie het risico mogelijk draagt.
  • De financiering van bouwprojecten verloopt in toenemende mate niet meer via de traditionele bankensector, maar wordt via private equity verkregen. Niettemin kunnen betalingsverplichtingen vaak niet of niet op tijd worden nagekomen. Certa Legal adviseert hoe de betaling kan worden verkregen zonder de ontwikkeling en realisatie van het betreffende project te frustreren.

Onze vastgoed specialisten

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.